KNVB maakt besluit bekend over FC Twente

De licentiecommissie van de KNVB maakt woensdag rond 17.00 uur bekend of FC Twente de licentie voor betaald voetbal mag houden. De Enschedese eredivisieclub zou in eerste instantie op 9 mei al horen wat de licentiecommissie vindt van de plannen om de financiële problemen te herstellen. De commissie vroeg echter om uitstel om de door de club aangeleverde documenten te kunnen beoordelen. FC Twente diende op 1 mei de herziene jaarrekening van 2014-2015 en de halfjaarcijfers van 2015-2016 in bij de KNVB.

Met een nieuw bestuur, een garantstelling van bedrijven uit de regio en doorgesneden banden met investeringsfonds Doyen hoopt FC Twente nu aan de voorwaarden van de KNVB te voldoen. FC Twente heeft nog een schuld van 32 miljoen euro. De gemeente Enschede wil garant staan voor dat bedrag, als de club een licentie voor het volgende seizoen krijgt.

FC Twente kon woensdagmiddag ook nog geen duidelijkheid bieden. De club kondigde een persbijeenkomst aan voor 18.00 uur. Interim-directeur Onno Jacobs geeft dan in het stadion in Enschede een persverklaring over de ontwikkelingen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.