KNVB moet wachten met competitieplanning

De onduidelijkheid rond de status van FC Twente heeft gevolgen voor de competitieplanning voor volgend seizoen. De KNVB presenteert normaal gesproken half juni het speelprogramma voor de eredivisie en Jupiler League. De bond kan het schema echter niet opstellen, omdat onduidelijk is in welke competitie sommige clubs komen te spelen.

De licentiecommissie wil dat FC Twente volgend seizoen uitkomt in de Jupiler League. Dat zou betekenen dat De Graafschap, dat zondag eigenlijk degradeerde uit de eredivisie, toch op het hoogste niveau mag blijven spelen. Twente heeft echter een kort geding aangespannen naar aanleiding van het voorgenomen besluit van de licentiecommissie, waardoor De Graafschap voorlopig in onzekerheid verkeert.

De 'Superboeren' willen zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn. De Graafschap dreigt naar de rechter te stappen als de club terug moet naar de Jupiler League. ,,Wij gaan vanaf nu door het leven als een eredivisieclub en gaan daar ook naar handelen'', zei bestuurslid Hans Veldhorst tegen De Gelderlander, nadat Willem II zich op eigen kracht had gehandhaafd in de eredivisie. Dat betekent dat de plek die openvalt als Twente terug moet naar de Jupiler League wordt opgevuld door de nummer zeventien van de hoogste afdeling, De Graafschap.

De clubleiding kan naar eigen zeggen geen beleid maken zo lang onduidelijk is in welke competitie de ploeg uit Doetinchem komt te spelen. ,,We snappen dat het voor De Graafschap een vervelende situatie is'', zei een KNVB-woordvoerder maandag. ,,Ook voor ons is het afwachten wanneer de rechter uitspraak doet.'' Een deadline wanneer alles duidelijk moet zijn, heeft de KNVB volgens hem niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.