KNVB pas promotieregeling aan om FC Twente

De KNVB heeft vrijdag de promotie- en degradatieregeling betaald voetbal aangepast voor het geval dat de intrekking van de licentie van FC Twente definitief wordt. Het besluit over de aanpassing van de promotie- en degradatieregeling ligt momenteel voor bij de Centrale Spelersraad (CSR), die over deze beslissing advies uitbrengt.

De KNVB zegt geenszins vooruit te willen lopen op de beslissing van de licentiecommissie in dit dossier, maar hecht er grote waarde aan om nu duidelijkheid te verschaffen voordat de definitieve beslissingen in de competitie gevallen zijn. In verband met een beroepsmogelijkheid en eventueel een gang naar de kortgedingrechter, is de verwachting dat er medio juni een finaal oordeel ligt. De laatste wedstrijden in de play-offs om promotie/degradatie zijn op zondag 22 mei.

Mocht FC Twente wegvallen, dan zal het team dat zestiende eindigt in de reguliere competitie van de eredivisie de club uit Enschede vervangen als het wordt uitgeschakeld in de play-off om promotie/degradatie. Indien het team dat als zestiende eindigt in de eredivisie één van de finales van de play-off om promotie/degradatie wint en het team dat als één na laatste is geëindigd in de eredivisie wordt uitgeschakeld tijdens de play-off, zal het team dat als één na laatste is geëindigd de plaats innemen van FC Twente.

Nieuwe seizoen

Indien de teams die als zestiende en zeventiende eindigen de finales van de play-off om promotie/degradatie winnen, zal het team dat als laatste is geëindigd op de eredivisieranglijst 2015/’16 de plaats innemen van FC Twente in het nieuwe seizoen.

De aangepaste promotie- en degradatieregeling van de KNVB volgt nadat de club uit Enschede afgelopen week een akkoord met de schuldeisers bereikte en het regionale bedrijfsleven garant wil staan voor de vereniging. FC Twente moet voor zondag de jaarrekening 2014/2015 en haar halfjaarcijfers 2015/2016 aanleveren bij de KNVB-licentiecommissie, die op 9 mei uitspraak doet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.