KNVB praat met overheid over eerder toestaan lokale wedstrijden

De KNVB praat met de overheid over het eerder toestaan van lokale wedstrijden. Foto: ANP

De KNVB gaat in gesprek met de overheid om te kijken of lokale voetbalwedstrijden eerder mogen worden gespeeld dan nu volgens de coronamaatregelen mogelijk is.

Zoals het er in het zogenoemde openingsplan van de regering naar uitziet, mogen competities vanaf 7 juli worden hervat. Dat is in een periode dat er doorgaans niet meer wordt gevoetbald.

KNVB Regiocup

De KNVB zet in op de zogenoemde Regiocup, waarin elftallen tegen clubs uit de buurt spelen. Hiermee blijft onder meer het aantal reisbewegingen beperkt. De indeling is zelfs al gemaakt.

Volgens het plan van het kabinet mogen spelers van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Voor de jongere personen in kwestie is dat al langer toegestaan, met name dan voor de jeugd.

Volgende week definitieve beslissing over Regiocup

De komende week valt de definitieve beslissing over de Regiocup, meldt de KNVB op zijn website. ‘Bovendien werd dinsdagavond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen ook eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april.’

Voor het zaalvoetbal is wel al besloten dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport