KNVB sluit zich aan bij Rutte: samen naar de eindstreep

KNVB sluit zich aan bij Rutte: samen naar de eindstreep ANP

De KNVB en de belangenverenigingen ECV (Eredivisie) en CED (Keuken Kampioen Divisie) hopen op een "snelle zege" van het coronabeleid van de overheid. "En daarmee op een spoedige terugkeer naar uiteindelijk weer volle stadions", lieten de drie organisaties weten in een gezamenlijke reactie op de verlengde lockdown.

"Publiek is inmiddels al maandenlang niet meer toegestaan bij de wedstrijden. Onze sector heeft hierdoor met toenemende financiële problemen te kampen, want de clubs zijn juist voor een zeer groot deel afhankelijk van de inkomsten uit deze stadionbezoeken."

Voor de drie instanties kwam het kabinetsbesluit om de lockdown tot 9 februari aan te houden niet onverwacht. "Dat de eerder genomen coronamaatregelen niet worden versoepeld, was geen verrassing. Dankzij alle extra maatregelen en investeringen van de clubs en het intensieve testbeleid kan de bal blijven rollen in het betaald voetbal. We zijn blij dat we hierdoor zoveel thuisblijvers kunnen vermaken met onze wedstrijden. Daarnaast kijken we ernaar uit dat we in de nabije toekomst met onze fieldlabs kunnen bijdragen aan het vergaren van nieuwe kennis en inzichten over het coronavirus."

De KNVB, ECV en CED willen "nadrukkelijk met de beslissers in Den Haag" in gesprek blijven om de huidige problemen in het betaald voetbal aan te pakken. "Vanavond zei premier Rutte dat hij financiële steun van de overheid voor sectoren die (deels) zijn gesloten vanwege corona logisch vond: 'samen gaan we naar de eindstreep'. Daar sluiten wij ons graag bij aan."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport