KNVB wil Grim niet naar Cambuur laten gaan

SC Cambuur ziet in Fred Grim de ideale opvolger van de naar Jong Ajax vertrokken trainer Marcel Keizer. De KNVB wil de huidige bondscoach van Jong Oranje echter niet laten gaan, zo heeft de naar de Jupiler League gedegradeerde club te horen gekregen vanuit Zeist.

,,Het is logisch dat Cambuur belangstelling heeft voor Fred Grim, gezien zijn verleden bij de club en zijn prestaties als trainer bij Almere City en Jong Oranje. Maar Fred past in de visie van Jong Oranje en zijn manier van werken past bij het ontwikkelen van talent. Bovendien zijn we met Jong Oranje volop in de race voor kwalificatie voor het EK in Polen. Vandaar dat we hem willen behouden voor Jong Oranje'', zegt Jelle Goes, technisch coördinator van de KNVB.

Grim is sinds juli 2015 in dienst bij de KNVB en heeft een contract tot en met het EK van volgend jaar. Jong Oranje staat op de tweede plaats in de kwalificatie met negen punten uit vijf wedstrijden. In september en oktober zijn de volgende kwalificatiewedstrijden, tegen Wit-Rusland, Turkije en Cyprus.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.