Kaká gaat laatste jaar in bij Orlando

De Braziliaanse middenvelder Kaká gaat zijn laatste jaar in bij de Amerikaanse club Orlando City. De 34-jarige spelmaker, in 2007 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, speelt sinds 2015 in de Amerikaanse competitie MLS. ,,Volgend jaar wordt mijn laatste bij Orlando'', zei Kaká zaterdag op de Braziliaanse televisie.

De Engelse oud-internationals Frank Lampard en Steven Gerrard maakten onlangs bekend dat ze de MLS verlaten. Lampard (38) heeft nog geen duidelijkheid gegeven over zijn toekomst, terwijl Gerrard (36) stopt met voetballen. Kaká blijft nog een jaartje in Noord-Amerika, maar keert daarna terug naar Brazilië. ,,Als ik dan doorga met voetballen, is dat bij São Paulo. Voor het grote geld doe ik het niet meer.''

De oud-speler van AC Milan en Real Madrid, die werd opgeleid door São Paulo, maakte in de afgelopen twee seizoenen steeds negen doelpunten voor Orlando City in de MLS. Naar verluidt is Kaká momenteel de best verdienende voetballer in de Verenigde Staten met een jaarsalaris van 7 miljoen dollar, omgerekend ruim 6,6 miljoen euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.