Kane nieuwe clubtopscorer Spurs

Harry Kane is de nieuwe clubtopscorer van Tottenham Hotspur in de Premier League. De Engelse spits was twee keer trefzeker in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Everton en bracht zijn clubtotaal op 98 doelpunten. Daarmee passeerde hij Teddy Sheringham, tot zaterdag met 97 doelpunten de topschutter van de Londense club.

Kane bracht de tweede en derde goal op zijn naam. De eerste kwam op naam van de Zuid-Koreaan Son Heung-min en de vierde op die van oud-Ajacied Christian Eriksen. De drie doelpuntenmakers waren ook de uitblinkers bij de Spurs, dat dartelde in de aanval. Everton kwam er niet aan te pas.

De Spurs behielden de aansluiting bij de top vier in de Premier League. Het heeft evenveel punten als nummer vier Liverpool, dat zondag tegen koploper Manchester City moet.

Pochettino lovend

Trainer Mauricio Pochettino kwam woorden tekort om zijn trefzekere spits te loven. ,,Hij is zo talentvol, zo professioneel. Op deze manier gaat hij alle doelpuntenrecords in Engeland pakken. Kane is pas 24 en heeft nog zeker tien, twaalf jaar voor de boeg'', zei de coach na de wedstrijd. Het zal echter nog even duren eer Kane het doelpuntenrecord aller tijden van de Spurs heeft. Dat staat op naam van Jimmy Greaves, die in alle competities 220 doelpunten maakte.

Kane zelf reageerde vrij ingetogen op zijn record. ,,Ik ben er trots op, maar ik sta er niet te lang bij stil. Ik heb veel te danken aan mijn ploeggenoten, die mij in stelling brengen. Ik hoop vooral dat de club blijft winnen en dat ik blijf scoren.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.