Kerber voelt zich fit genoeg voor WTA Finals

Angelique Kerber is klaar voor de WTA Finals, het eindejaarstoernooi met de beste acht tennissters van dit jaar. Zondag begint de nummer één van de wereld aan het toernooi in Singapore met een partij tegen de Slowaakse Dominika Cibulkova. ,,De tank is weer een beetje voller. Aan het begin van mijn tour door Azië was ik veel vermoeider'', vertelde de Duitse, die de afgelopen weken te maken had met pijntjes aan bovenbeen en schouder.

,,Lichamelijk voel ik me weer fit'', zei Kerber, die voor de vierde keer deelneemt aan de WTA Finals. Met Cibulkova begint ze tegen een speelster in vorm, de Slowaakse won vorige week het toernooi van Linz. Kerber: ,,Ze heeft zeer veel vertrouwen, ik weet wat me te wachten staat.''

Kerber was de afgelopen weken met weinig succes actief in Azië. De winnares van de US Open strandde in Wuhan en Peking in de derde ronde. In Hongkong verloor ze in de kwartfinales van de Australische Daria Gavrilova.

Lichte kritiek uitte Kerber op het kwalificatiesysteem voor de WTA Finals. Een dag voordat het toernooi begint staat het deelnemersveld nog niet volledig vast: de achtste startplek is voor de Russische Svetlana Koeznetsova of de Britse Johanna Konta. Als Koeznetsova zaterdag de finale van de Kremlin Cup in Moskou wint, kan ze meteen in het vliegtuig stappen naar Singapore waar Konta zich vrijdag al bij de loting meldde. ,,Ik weet zeker dat de WTA er over denkt dit te veranderen, het is verre van ideaal'', aldus Kerber.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.