Kerim Frei snelt langs ADO-middenvelder Tomislav Gomelt

Kerim Frei wil álles geven voor in degradatienood verkerend FC Emmen: 'Ik hoop dat we snel kunnen laten zien waartoe we in staat zijn'

Kerim Frei snelt langs ADO-middenvelder Tomislav Gomelt Foto: ANP

Het 0-0 gelijke spel tegen ADO Den Haag was niet de rentree waarop Kerim Frei had gehoopt. De vleugelaanvaller speelde weliswaar de hele wedstrijd, maar kon het verschil niet maken. Desondanks heeft hij er alle vertrouwen in dat FC Emmen in de eredivisie blijft.

De overschrijving van Kerim Frei naar FC Emmen werd woensdagochtend afgerond, net te laat om hem deel te mogen laten nemen aan het bekerduel met sc Heerenveen (1-2 verlies) diezelfde dag. Direct na die wedstrijd zei Lukkien al dat de Turks-Zwitserse diamant zaterdag tegen ADO Den Haag in de basis zou starten en zo geschiedde. De aanvaller speelde zelfs de hele wedstrijd, maar bleek ondanks een aantal trekjes van de ‘oude’ Frei - die begin vorig jaar op huurbasis in Emmen veel indruk maakte met zijn inzet, dribbels en gevaar - niet in staat het verschil te maken.

‘Ik wil alles geven voor dit team’

Althans, nog niet. „Het was alweer een tijdje geleden dat ik in wedstrijdverband op het veld stond”, zei de nieuwbakken aanwinst van FC Emmen na afloop van het doelpuntloze gelijke spel tegen ADO. „Na het eerste fluitsignaal werd ik met de minuut beter, zo voelde het voor mij. Tegen het einde was ik wel vermoeid, maar dat heeft met wedstrijdritme te maken en wordt met de tijd wel weer beter. Ik ben er in ieder geval klaar voor en wil álles geven voor dit team, maar het is aan de trainer om te bepalen of ik dinsdag tegen PSV weer vanaf het begin speel.”

‘De trainer’ is Dick Lukkien, dé reden dat Frei een terugkeer naar Emmen verkoos boven een vorstelijk salaris in Turkije. Natuurlijk, een belangrijk onderdeel van de deal was dat zijn broertje Elias ook mee mocht, maar bovenal heeft hij vertrouwen in de visie van Lukkien. „De coach is goed, ik mag hem graag. Zijn stijl van voetbal spelen en zijn drive spreken mij aan. Daarnaast speelt de spelersgroep ook een grote rol bij mijn terugkeer, die is grotendeels hetzelfde gebleven als vorig seizoen. De vier wedstrijden die ik hier toen heb gespeeld, maakten mij erg blij.”

‘We moeten meer in de zestien komen’

Minder blij was Frei met het eindresultaat van de zaterdagwedstrijd tegen degradatieconcurrent ADO Den Haag. Desondanks vond hij dat FC Emmen een goede wedstrijd speelde. „Het enige wat eraan ontbreekt is het creëren van kansen en de kansen díé we hebben afmaken. Dat moet beter. We hadden tegen ADO veel de bal, verdedigden goed en hielden de nul, maar deden er aanvallend nog te weinig mee en kwamen te weinig in het vijandelijke zestienmetergebied. Dat heeft natuurlijk ook te maken met vertrouwen. Deze ploeg kreeg de afgelopen maanden tik op tik en moest telkens weer opstaan, maar je zag vandaag dat de wil er was.”

De Turkse Zwitser denkt dat die wil uiteindelijk tot resultaten gaat leiden. „Het is hetzelfde team dat vorig jaar bijna elke thuiswedstrijd won en op de twaalfde plek eindigde. We moeten weer vertrouwen krijgen, door op de positieve punten te focussen en vandaaruit verder te gaan. Vallen en weer opstaan, dat is mijn visie. Dat zag je ook tegen ADO. Ik faalde bij sommige acties, vond het een overtreding, maar krabbelde weer op en probeerde het nog een keer. Met die instelling denk ik dat wij degradatie kunnen ontlopen. Ik hoop dat wij de komende weken kunnen laten zien waartoe wij in staat zijn.”

Krijg je geen genoeg van FC Emmen? Beluister dan hieronder de DvhN-podcast Radio Meerdijk! Daarin praten clubwatcher Jonathan Ploeg, sidekick William Pomp en presentator Thijs de Jong je iedere maandagmiddag bij over het wel en wee bij de club.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu