Kijk hier terug: Lycurgus wint in eigen huis met 3-1 van Sliedrecht Sport (samenvatting + interviews)

Het in financiële problemen verkerende Abiant Lycurgus kan nog uitstekend volleyballen. Door Sliedrecht Sport thuis met 3-1 te verslaan werd de koppositie heroverd in de kampioenspoule.

Volleybal leeft zeker nog volop in Groningen. Dat bleek maar weer eens woensdagavond in het Alfa-college Sportcentrum waar Lycurgus de strijd aanging met het dit seizoen verrassend presterende Sliedrecht Sport.

Met de Zuid-Hollanders kwam de koploper van de kampioenspoule op bezoek, die deze plek na de wedstrijd weer moest afstaan aan de Groningers. De regerend landskampioen was met 3-1 en de setstanden 25-9, 22-25, 25-22 en 25-18 te sterk.

Verdiend

De overwinning van Lycurgus was verdiend. Aan niets was te merken dat de Groningse volleyballers last hadden van de negatieve verhalen over hun team, dat kampt met een tekort van 150.000 euro.

Om het financiële vege lijf te redden moet er snel geld in het laatje komen. Wat dat betreft was het goed dat het topduel door bijna betalende 300 toeschouwers werd bezocht.

Die zagen Lycurgus, met daarin een uitblinkende Dennis Borst, in de eerste set over Sliedrecht Sport heenwalsen. ,,We lieten toen veel power en energie zien’’, zei Lycurgus-coach Arjan Taaij.

,,In de tweede set hadden we het aanvallend wat moeilijk, die verloren we dan ook. Maar set drie en vier waren van ons weer erg goed.’’

Negatieve verhalen

Taaij moet deze weken zijn team en ook zichzelf bij de les houden met alle negatieve verhalen, die er over de financiële situatie de ronde doen. En dat lukt gezien het spel van woensdagavond uitstekend.

Vorig week verloor Lycurgus nog in een erg slecht duel uit bij Orion, maar dat had volgens de coach geen mentale oorzaak. ,,Orion speelde goed en had veel servicedruk. Daar kwamen we niet onderuit.’’

Volgens de coach moet iedereen gefocused blijven op het volleybal en zich niet bezighouden met randzaken. ,,De spelers gefocused houden, daar ben ik mee bezig.’’

Alleen concentreren op volleybal

Zelf heeft Taaij besloten zich alleen nog maar op het volleyballen te concentreren en zich niets van het grote financiële tekort aan te trekken.

,,Dat deed ik in het begin wel en dat ging ten koste van mijn plezier. Dat wil ik niet meer. Ik heb met drie kampioenschappen, bekerwinst en Champions League bij deze club zoveel mooie dingen meegemaakt. Dat wil ik nog meer: leuke dingen meemaken. Dus nog een titel. Daar spelen we voor. Daar steek ik mijn energie in, niet in andere zaken.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.