Kippenvel bij scorende Robben

Arjen Robben kon woensdagavond in München zijn geluk niet op. Na een maandenlange revalidatie maakte de 32-jarige aanvaller zijn rentree bij Bayern in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC (3-0). Hij viel in de 65e minuut in en kwam 7 minuten later al tot scoren met een typerende actie (naar binnen komen en trefzeker met links uithalen).

,,Een kippenvelmoment'', liet Robben na afloop gelukzalig weten. ,,Hiervoor heb ik het allemaal gedaan. Ik heb hard gewerkt aan mijn herstel, ik ben superblij.''

Robben speelde op 5 maart zijn laatste officiële wedstrijd voor Bayern. De aanvoerder van het Nederlands elftal moest daarna door meerdere spierblessures opnieuw veel geduld opbrengen. Hij heeft in zijn loopbaan na blessureleed vaker langdurig aan zijn rentree moeten werken. In Duitsland wordt hij nu de 'koning van de comeback' genoemd.

Robben maakt geen deel uit van de Nederlandse voorselectie van bondscoach Danny Blind. Hij kan echter nog wel worden opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.