Klaassen viert lustrum met winnende treffer

Ajax heeft zondag een zwaarbevochten uitzege op een dapper strijdend sc Heerenveen geboekt. Davy Klaassen maakte het verschil voor de club uit de hoofdstad. Vijf jaar na zijn eerste treffer in de eredivisie scoorde de aanvoerder op aangeven van de sterk ingevallen Donny van de Beek.

Zo won Ajax voor het eerst dit seizoen een lastige uitwedstrijd, na gelijke spelen tegen Feyenoord (1-1) en AZ (2-2). De zege was verdiend op basis van de kansenverhouding van de aantrekkelijke ontmoeting. Maar Heerenveen wist er wel een echte wedstrijd van te maken.

De spelers van de thuisclub uit Friesland hadden de laatste weken kennelijk ook gezien hoe makkelijk Ajax soms combineert en aanvaller Kasper Dolberg in stelling weet te brengen. Jeremiah St. Juste had zich plechtig voorgenomen de Deense tiener niet nogmaals te laten uitblinken. De talentvolle verdediger van Heerenveen schaduwde de centrumspits over het hele veld. Voor rust was hij de blonde aanvaller eenmaal kwijt. Gelukkig voor St. Juste en heel Heerenveen schoot Dolberg echter over. Na rust won de centrale verdediger het rechtstreekse duel met zijn directe tegenstander ook op punten.

Uitblinker

Hoe goed en fanatiek Heerenveen ook partij bood, de beste kansen waren voor Ajax. Niet alleen Dolberg had de score voor rust kunnen openen. Davy Klaassen verscheen tot twee keer toe voor doelman Erwin Mulder. De aanvoerder wist de voormalig keeper van Feyenoord niet te passeren. Vaak neemt Hakim Ziyech zijn nieuwe club uit Amsterdam bij de hand als het even niet makkelijk gaat. De middenvelder had echter de hele week ziek op bed gelegen en hield het maar een uurtje vol tegen zijn oude club. Hij maakte plaats voor Donny van de Beek, die met één van zijn eerste acties beslissend was.

De invaller, donderdag de grote uitblinker in het Europese duel met Panathinaikos, zette met een mooie voetbeweging Klaassen voor Mulder. De aanvoerder van Ajax wist de doelman van de thuisclub dit keer wel te passeren. Hij voorzag zijn lustrum in de eredivisie zo van enige kleur. Want precies vijf jaar geleden debuteerde Klaassen als invaller in een uitwedstrijd tegen NEC met zijn eerste treffer in de eredivisie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.