Klassement nog geen doel voor Dumoulin

De eindzege in de Ronde van Italië is nog steeds geen doel voor Tom Dumoulin, die dinsdag na de vierde etappe de leiding in het klassement heroverde. Dumoulin blijft volhouden dat hij zich richt op ritzeges, vooral in de drie tijdritten die de Giro d'Italia dit jaar telt. ,,Het algemeen klassement is nog steeds geen echt doel voor me omdat ik me niet echt heb voorbereid op het hooggebergte in de tweede helft van de ronde'', zei de 25-jarige Limburger dinsdag nadat hij zijn derde roze trui in ontvangst had genomen.

De renner van Giant-Alpecin denkt dat hij het roze in ieder geval tot en met donderdag draagt. ,,Woensdag is een etappe voor sprinters dus dan moet ik het roze wel kunnen houden. Donderdag is de eerste finish bergop. Het is niet echt hoog maar goed om te zien waar ik sta'', blikte hij vooruit.

Dumoulin legde na de etappe uit dat hij en zijn ploeg dinsdag bewust de aanval kozen om het roze weer te pakken. ,,We gingen ervoor en hebben de koers hard gemaakt om verlost te raken van Marcel Kittel. De finale was ongecontroleerd en dat was vast mooi om te zien, maar het ging nog niet precies zoals we wilden. Ik wilde het roze pakken maar ook de ritzege'', glimlachte hij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.