Klimaatgroep Stars pakt laatste strohalm

Foto: ANP

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum wonnen op bezoek bij hekkensluiter Hilversum met 2-4. Daardoor maakt de ploeg in theorie nog kans op een klassering bij de bovenste vier in de eredivisie, goed voor een plek in de play-offs om het kampioenschap. 

Het vertoonde tafeltennis was volgens trainer Gert Stulp niet van een hoog niveau, toch werden er bij vlagen wereldballen geslagen. Zoals die van Colin Rengers in de derde set van zijn wedstrijd tegen Merijn de Bruin. Daardoor kreeg hij zichtbaar de geest en won de ontmoeting uiteindelijk met 1-3.

Bij rust stond het 0-3 voor Stars, de winst van Rengers op De Bruin betekende de 0-4. Daarna liet Stars de concentratie verslappen en kwam Hilversum terug tot een 2-4 eindstand, doordat Arnoud Meijer en Jan Tammenga hun tweede partij van de dag niet wisten te winnen. 

De overwinning was loon na hard werken voor de tafeltennisvereniging uit Middelstum. De voorgaande vijf eredivisiewedstrijden gingen namelijk verloren. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Scylla uit Leiden, volgens Stulp een reële kans om wederom een overwinning te boeken.

menu