Klimmetje als slotstuk tweede etappe Tour

Met de Britse sprinter Mark Cavendish voor het eerst in de gele trui trekt de Tour de France zondag verder door Normandië. De tweede etappe voert over 183 kilometer van Saint-Lô naar Cherbourg-en-Contentin, waar de finish ligt op de Côte de la Glacerie. Op het korte klimmetje zullen de eerste verschillen worden gemaakt in het algemeen klassement.

Wilco Kelderman, de kopman van LottoNL-Jumbo, kondigde zaterdag aan dat hij iets gaat proberen op het bergje dat na 2 kilometer een vlak stuk kent en daarna nog eens 700 meter omhoog gaat. De klassementsrenners kunnen zichzelf én elkaar daar voor het eerst testen. De Spaanse favoriet Alberto Contador kwam gehavend uit de eerste etappe, waarin hij bij een valpartij flinke verwondingen opliep. De tweevoudig Tourwinnaar hoopt de schade de komende dagen zoveel mogelijk te kunnen beperken.

Sprinter Cavendish vierde zaterdag op Utah Beach zijn 27e ritzege in de Tour en mocht als beloning voor het eerst de gele trui aantrekken. Het groen zit om de schouders van de Duitser Marcel Kittel, diens landgenoot Paul Voss draagt de bolletjestrui en het wit is voor Edward Theuns uit België. De rit begint om 13 uur, de finish wordt kort voor half 6 verwacht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.