Knock-outfase breekt aan op EK voetbal

Op het langgerekte EK voetbal in Frankrijk breekt zaterdag de knock-outfase aan. Zwitserland en Polen trappen de serie wedstrijden in de achtste finales om 15.00 uur af in Saint-Étienne. Daarna staan de duels Wales - Noord-Ierland (18.00 uur in Parijs) en Kroatië - Portugal (21.00 uur in Lens) op het programma.

De liefhebbers kijken vooral uit naar de tweestrijd tussen Kroatië en Portugal. Beide teams kwamen de groepsfase ongeslagen door, al wacht de Portugese ploeg na drie remises nog op de eerste overwinning. Veel zal opnieuw afhangen van de inbreng van Cristiano Ronaldo, de man die zijn ploeg woensdag met twee doelpunten in de laatste poulewedstrijd tegen Hongarije (3-3) in de EK-race hield.

De nieuwe recordinternational van Portugal komt bij Kroatië waarschijnlijk zijn clubgenoot Luka Modric op het veld in Lens tegen. De begaafde middenvelder van Real Madrid is hersteld van een blessure, die hem in de laatste groepswedstrijd tegen Spanje (2-1) aan de kant hield. Ook Mateo Kovacic, die geen vaste basisspeler is bij Kroatië, staat bij Real Madrid onder contract.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.