Knoop revancheert zich op Visker in Groningen op TAM Open

Mattheo Knoop won het met twee sterren gedoteerde nationale-ranglijsttoernooi van de Groningse tennisvereniging TAM.

De tennisser uit Meppel revancheerde zich in de finale voor de nederlaag die hij vorige week in Emmen leed. Tijdens het toernooi van TC Bargeres moest de 20-jarige het een week geleden namelijk verrassend afleggen tegen Niels Visker (17).

Die jonge Groninger, afkomstig uit Schildwolde, is de laatste weken prima op dreef en haalde bij TAM, net als in Emmen, wederom de finale. Dat deed hij door in de halve finale Stefan Deinum te verslaan: 6-4, 6-3.

Knoop had in de halve eindstrijd meer moeite tegen Jarno Jans, vorige week nog winnaar in Emmen. De Rodenaar won de eerste set met liefst 6-0, maar via twee tiebreaks verschafte Knoop zich alsnog een ticket voor de finale. Daarin gaf Visker forse tegenstand.

Knoop won de eerste set middels één break met 6-3, waarna de tweede set lang gelijk op ging. In de tiebreak won Knoop de strijd tussen de beide talenten uiteindelijk met 8-6.

Koets tweede in vrouwentoernooi

Celine Koets kon de noordelijke eer hooghouden in het vrouwentoernooi. De 20-jarige Gasseltse tenniste ook goed, maar kon net niet het hoogste treetje beklimmen. Liv Geurts, de Udense nummer 22 van Nederland, was met 6-3 en 6-2 te sterk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.