Koeman: Bruins Slot echte voetbalman, bovenal prachtig mens

Koeman: Bruins Slot echte voetbalman, bovenal prachtig mens ANP

Ronald Koeman bewaart warme herinneringen aan Tonny Bruins Slot, zijn voormalige assistent die op 73-jarige leeftijd is overleden. "Een echte voetbalman, maar bovenal een prachtig mens", schrijft de huidige hoofdtrainer van FC Barcelona op Twitter.

"Ik leerde Tonny goed kennen toen we in Barcelona prachtige successen behaalden, Tonny als assistent van Johan, ik als speler. In mijn trainerscarrière heb ik het voorrecht gehad om Tonny als trouwe en uiterst kundige trainer naast me te hebben bij Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ. Heel veel sterkte Lucienne, kinderen en kleinkinderen. Rust zacht, mijn vriend", aldus Koeman, die er een foto bij plaatste waarop hij samen met Bruins Slot in Camp Nou staat.

Barcelona heeft op de website ook een bericht geplaatst over Bruins Slot. De Amsterdammer werkte tussen 1988 en 1996 als assistent van Johan Cruijff in Catalonië. Ze vierden grote successen met het 'Dream Team', met als hoogtepunt het winnen van de Europa Cup 1 in 1992. Koeman maakte toen in de finale tegen Sampdoria in de verlenging het winnende doelpunt uit een vrije trap.

PSV, AZ en Valencia betuigen via de sociale media hun medeleven met de nabestaanden van Bruins Slot.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu