Koeman haalt Stekelenburg naar Everton

Ronald Koeman heeft zijn eerste aanwinst bij Everton binnen. Doelman Maarten Stekelenburg verhuist van Fulham naar de blauwe brigade uit Liverpool. De 33-jarige Haarlemmer ondertekende vrijdag een contract voor drie jaar bij de 'Toffees'.

Stekelenburg speelde afgelopen seizoen al onder Koeman bij Southampton, dat hem had gehuurd van Fulham. De voormalige nummer één van het Nederlands elftal raakte tijdens het seizoen zijn basisplaats kwijt aan Fraser Forster, de Engelse keeper die toen hersteld was van een zware knieblessure.

,,Ik ben heel blij met deze transfer, de afgelopen dagen is het snel gegaan'', zei Stekelenburg vrijdag op de website van zijn nieuwe club. ,,Koeman heeft me een paar dagen geleden gebeld met de vraag of ik ook naar Everton wil komen. Dat was niet zo'n moeilijke keuze. Hij is een van de beste coaches die ik ken: recht voor z'n raap, eerlijk en hij heeft vertrouwen in mij. Ik zit al een paar jaar in Engeland en houd van de Premier League. Het is fantastisch dat ik hier kan blijven spelen.''

Stekelenburg moet bij Everton de Amerikaanse veteraan Tim Howard opvolgen, die na tien jaar is vertrokken onder de lat. De 54-voudig international van Oranje stond sinds 2013 onder contract bij Fulham, dat hem de afgelopen twee jaar uitleende aan de Franse club AS Monaco en aan Southampton. Bij de 'Saints' was hij de eerste keus totdat Fraser terugkeerde van lang blessureleed. Stekelenburg, één van de uitblinkers bij Oranje op het WK van 2010, verdiende met zijn prestaties bij Southampton een terugkeer in het Nederlands elftal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.