Koeman verruilt Southampton voor Everton

Ronald Koeman vervolgt zijn trainersloopbaan bij Everton. De Nederlandse coach komt over van Southampton. Dat meldde de BBC dinsdagmiddag, nog zonder officiële bron.

Volgens de Britse omroep is met de overgang van Koeman een afkoopsom van 5 miljoen Britse pond (circa 6,4 miljoen euro) gemoeid. Het driejarige contract van de oud-international liep bij Southampton medio 2017 af.

Bij Everton wordt Koeman de opvolger van Roberto Martinez. De Spanjaard werd halverwege mei ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Everton eindigde dit seizoen, net als vorig jaar, op de elfde plaats in de Premier League.

Volgens de BBC neemt Koeman (53) zijn broer Erwin mee als assistent-trainer naar Goodison Park. Ook fitnesscoach Jan Kluitenberg maakt de overstap van Southampton naar Everton. Het driemanschap beleefde een succesvol seizoen in de Premier League. De Saints eindigden vorige maand op de zesde plaats. In zijn eerste seizoen leidde Ronald Koeman de Engelse club naar de zevende plek.

Het vertrek van de gewaardeerde hoofdcoach is een flinke tegenvaller voor Southampton, dat onlangs nog liet weten dat de onderhandelingen over een nieuw contract met Koeman positief verliepen. De ervaren trainer kan bij zijn nieuwe club echter rekenen op veel meer financiële mogelijkheden, voor hemzelf en ook voor de spelersgroep. Everton hoopt onder leiding van Koeman de strijd te kunnen aangaan met de topclubs in de Premier League.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.