Koeman voelt dat Oranje gaat winnen

Ronald Koeman hoefde niet lang na te denken over de vraag hoe de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Duitsland in de Nations League gaat aflopen. ,,Ik zou een 'eentje' op het totoformulier zetten", blikte de bondscoach van Oranje vooruit op het duel in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA. ,,Als we het niveau van de laatste wedstrijd tegen Frankrijk een langere periode halen, dan verwacht ik dat we winnen."

,,Dat denk ik hè", zwakte Koeman zijn voorspelling even later een beetje af. ,,Het moet natuurlijk nog wel even bevestigd worden. Ik wil in ieder geval goed voetbal zien. We moeten niet alleen spelen om te winnen. We moeten ook een resultaat halen. Ik heb er een goed gevoel bij als ik de jongens zie trainen en met elkaar zie omgaan. Deze wedstrijd is een uitgelezen mogelijkheid om onszelf te belonen. We moeten laten zien dat we op de goede weg zijn. Uiteindelijk moet dat leiden tot plaatsing voor het EK van 2020."

Koeman heeft niet alleen een goed gevoel overgehouden aan de tweede helft van het laatste duel met de Fransen en een goede trainingsweek in Zeist. ,,Ik heb het eigenlijk iedere interland wel een beetje beter zien gaan", zegt hij. ,,We zijn op de weg terug. Je ziet dat ook aan de talenten van PSV en Ajax die beter worden op het hoogste niveau van de Champions League."

Optimisme

De recente resultaten van de Duitse ploeg zullen het optimisme bij de bondscoach ook wat hebben aangewakkerd. De 'Mannschaft' hield vorige maand Frankrijk op 0-0 in de Nations League. Maar het WK in Rusland was voor de wereldkampioen van 2014 al na drie duels met Mexico, Zweden en Zuid-Korea afgelopen.

,,Dat had ik niet verwacht", erkent Koeman. ,,Duitsland komt vaak ver in een toernooi. Misschien was het allemaal te onrustig rond de ploeg", doelde de bondscoach op de rel die uitbrak nadat Mesut Özil en Ilkay Gündogan op de foto waren gegaan met de Turkse president Erdoğan. ,,Misschien zitten zij nu ook in een soort van overgangsfase waarin oudere spelers vertrekken. Ze hadden natuurlijk een fantastische generatie, waar je alleen maar veel respect voor kan hebben. Vroeger keken ze naar ons, wij hebben de laatste jaren vooral gekeken wat zij goed deden."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.