Kompany na operatie vier maanden aan de kant

Verdediger Vincent Kompany van Manchester City mist het EK met België door een flinke liesblessure. De aanvoerder van de Rode Duivels moet een operatie ondergaan. Naar verwachting is hij pas over vier maanden weer speelklaar.

Kompany, die dit seizoen al veel fysiek leed moest ondergaan, liep de liesblessure op tijdens het Champions League-duel met winnaar Real Madrid van afgelopen woensdag. ,,Ik mis het EK en ik vind het vreselijk'', meldde Kompany vanuit het ziekenhuis. Hij wenste de komende zomer echter niet al te somber in te gaan.

,,Ik zou mezelf zielig kunnen vinden en kunnen vrezen voor mijn carrière. Ik zou kunnen opgeven. Maar zo ben ik niet. Ik blijf kalm en positief. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn vrienden en ploeggenoten het goed zullen doen en ons trots zullen maken op het komende EK in Frankrijk. Ik zal hun grootste supporter zijn vanaf nu.''

Aanvoerder

Normaal gesproken is Kompany de aanvoerder van de Rode Duivels, die op basis van de wereldranglijst als één van de grote favorieten gelden op het EK. De Belgen staan tweede op de FIFA-ranking achter Argentinië. De Belgen spelen daar in de groepsfase tegen Italië, Zweden en Ierland.

Komende donderdag maakt coach Marc Wilmots zijn selectie voor het EK bekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.