Kondogbia met speciale regeling naar Atlético Madrid

Kondogbia met speciale regeling naar Atlético Madrid ANP

De transfermarkt is dicht, maar Atlético Madrid heeft zich toch kunnen versterken met Geoffrey Kondogbia. De Franse middenvelder komt voor naar verluidt zo'n 11 miljoen euro over van Valencia en ondertekende een contract tot de zomer van 2024 in de Spaanse hoofdstad. De 27-jarige Kondogbia was bezig aan zijn vierde seizoen bij Valencia.

Atlético kon buiten de transferperiode zaken doen dankzij een speciale regeling in Spanje. De Madrileense club raakte vorige maand vlak voor het sluiten van de transfermarkt Thomas Partey kwijt. Arsenal betaalde de gelimiteerde afkoopsom van 50 miljoen euro voor de Ghanese middenvelder. In de regels van La Liga staat dat een club die afscheid moet nemen van een speler waarvoor de contractueel vastgestelde transfersom wordt betaald, binnen een maand een vervanger mag halen, ook als de transfermarkt is gesloten. Die vervanger moet dan wel al in Spanje spelen of geen contract meer hebben.

Atlético kon daarom dinsdag Kondogbia presenteren als aanwinst. Hij speelde eerder voor Lens, Sevilla, AS Monaco en Internazionale.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu