Koopjesdrogisterij stopt als schaatssponsor

GRONINGEN Het Oost-Groningse bedrijf Koopjesdrogisterij.nl stopt per 1 mei als schaatssponsor.

In het afgelopen seizoen was de online drogist de geldschieter van de allround ploeg van de Groningse schaatsorganisatie iSkate, met onder anderen de Drentse Linda de Vries, Jorien Voorhuis en de onlangs gestopte Diane Valkenburg.

Hoogtepunt van het seizoen was de ruime overwinning van De Vries in het klassement over 1500 en 3000 meter tijdens de World Cup in Stavanger, waarmee ze zich kwalificeerde voor het WK Allround in Berlijn.

De directie van Koopjesdrogisterij wil een andere richting inslaan met de sportsponsoring. ,,We merkten dat we met het schaatsen maar een select groepje atleten vooruit hielpen en een select groepje liefhebbers bereikten. We willen proberen nog dichter bij onze klanten te staan dan we nu al doen. Daarom gaan we veel geld beschikbaar stellen voor de breedtesport”, zeg directeur Brenda Warmels.

Rhian Ket, operationeel directeur van iSkate, noemt de beslissing jammer. Hij had het bedrijf graag als co-sponsor behouden. iSkate krijg een nieuwe allroundploeg, die gesponsord wordt door Plantina en Continu.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.