DOS’46 had gisteren weinig in te brengen tegen Koog Zaandijk in het eerste duel in de play-offs van de Korfbal League.

De eerste wedstrijd van DOS’46 in de play-offs deed een beetje denken aan de laatste uitwedstrijd in de reguliere competitie. Tegen DVO stond er heel vlot een 11-2 achterstand op het bord en speelde de Drentse formatie al snel een verloren wedstrijd. Gisteren was het niet veel anders, want halverwege de eerste helft prijkte er dit keer 9-2 op het scorebord. Al zag coach Edwin Bouman ook een duidelijk verschil. ,,Tegen DVO waren wij de eerste tien minuten echt de bovenliggende partij, maar misten we echt een hele serie kansen. Daar was nu geen sprake van, want het was echt stroef van onze kans in de eerste helft. We kwamen in één vak heel moeizaam onder de druk uit.”

Tijdnood

Dat was het vak van Max Malestein, Pascal Frieswijk, Kim Petersen en Tessa Lap. DOS’46 kwam daardoor enkele keren in tijdnood met de schotklok. ,,Pas met het inbrengen van Mart Vrielink kwam er wat meer speelsigheid in ons spel. Mart brengt diepte in het spel en dat werkte in de tweede helft heel goed.’’

De Nijeveners kwamen sowieso beter voor de dag na de onderbreking, wat resulteerde in een 8-10 uitslag over de tweede helft. ,,Daar heb je natuurlijk weinig aan als je de eerste helft al met 12-5 verloren hebt, maar het geeft voor mij wel aan dat we echt wel wat kunnen bereiken tegen KZ”, keek Bouman positief vooruit naar zaterdag, als KZ naar sporthal De Eendracht komt voor de return. Wint DOS’46 die wedstrijd, dan dwingt het een derde duel (dinsdag in Koog aan de Zaan) af. ,,Twee keer winnen is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk.”

Beleving en intensiteit

,,En daar zijn we zeker toe in staat, al zullen we dan de volgende wedstrijd wel vanaf het begin uit een ander vaatje moeten tappen als het gaat om de beleving en intensiteit die we meenemen de wedstrijd in”, oordeelde Bouman. ,,En we gaan de komende dagen goed nadenken over waar we nog wat dingen kunnen aanpassen om het KZ nog lastiger te maken. Zij hebben een ploeg met al aardig wat ervaring, op topniveau ook, en dat is een verschil met onze ploeg. Maar wij kunnen echt nog wel een paar stapjes beter dan we gisteravond hebben laten zien. Dat hebben we eerder dit seizoen ook al laten zien.”

Jelmer Jonker en coach Wim Scholtmeijer (Gieten) waren in de reguliere competitie oppermachtig met PKC, maar wonnen gisteren nipt van DVO: 23-22. Lieneke Pries versloeg met Fortuna haar oude club LDODK (met Diana van der Vorst en Marlou Kuiper), met 22-16.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport