Korte competitie of Final Four in BeNe-League handbal? Maart volgend jaar valt de beslissing voor Hurry-Up uit Zwartemeer

Hurry-Up, met hier cirkelspeler Dragan Vrgoc, gaat volledige week weer trainen. Foto Boudewijn Benting

De BeNe-League handbal, waaraan ondermeer JD Techniek Hurry-Up uit Zwartemeer meedoet, wordt mogelijk pas vanaf half mei hervat.

De vorm waarin de hoogste competitie met Nederlandse en Belgische clubs moet worden voortgezet is nu nog niet duidelijk. De leiding van de BeNe-League denkt aan een ingekorte competitie volgend jaar vanaf half mei tot eind juni ofwel een Final Four-toernooi. Half maart 2021 wordt daarover een beslissing genomen.

Ziet af van normale voortgang

De BeNe-League ziet, na overleg met de clubs vanwege de coronacrisis af van een normale voortgang van de competitie. Omdat er in Nederland en België vanwege corona in ieder land andere maatregelen gelden is het lastig om te beslissen hoe het verder moet gaan.

,,Wij hebben via het BeNe-League platform online overlegd met de deelnemende clubs aan de BeNe-League”, zegt Michel Kranzen, voorzitter van de Raad van Toezicht. ,,De elf deelnemers hebben geadviseerd, dat zowel in België als in Nederland moet worden gestart met hun eigen nationale competities, in welke vorm dan ook. Gezien de omstandigheden nemen wij dit advies over, maar tegelijkertijd willen wij de BeNe-League niet zomaar opgeven.”

Eigen nationale competities eerst uitspelen

Vandaar dat het de bedoeling is dat de clubs in Nederland en België eerst hun eigen nationale competities uitspelen. Zo moeten in Nederland de play-offs om de nationale titel worden hervat, waaraan behalve Hurry-Up ook de andere vaderlandse BeNe-Leagueclubs Lions, Bevo, Aalsmeer en Volendam deelnemen.

Eerste twee

Volgens manager Gesinus Huistra moet als er gekozen wordt voor een ingekorte BeNe-League die onder strikte veiligheidsmaatregelen worden gespeeld, temeer omdat clubs tussen beide deelnemende landen moeten reizen. Als dit te risicocvol wordt geacht, kan er dus ook slechts een Final Four-eindtoernooi plaatsvinden. Daaraan nemen de eerste twee ploegen deel van de play-offs in Nederland en de bovenste twee teams uit de Belgische competitie.

Op 15 maart 2021 wordt de toestand van de gezondheidscrisis geëvalueerd en beslist of de BeNe-League daadwerkelijk een vervolg krijgt en in welke vorm dat dan zal zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport