Kou uit de lucht bij Feyenoord

De kou tussen Dirk Kuijt en trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord is uit de lucht. De Rotterdamse aanvoerder werd afgelopen zondag in de gewonnen wedstrijd tegen FC Twente (0-1) gewisseld door Van Bronckhorst en daar was Kuijt niet blij mee. De 35-jarige Katwijker uitte zijn teleurstelling na afloop in stevige bewoordingen voor de camera.

,,Natuurlijk, de trainer beslist, hij maakt de keuzes. Maar ik wil graag wedstrijden afmaken, ook omdat ik in de slotfase vaak nog een doelpunt kan meepikken. Ik heb veel respect voor de trainer, maar over mijn wissel ben ik heel teleurgesteld'', zei Kuijt. Een dag later zat hij al om de tafel met Van Bronckhorst.

,,Er was wat commotie ontstaan waar Dirk en ik over hebben gepraat'', zei de trainer van Feyenoord vrijdag. ,,Dirk is niet teleurgesteld in de staf of in mij, integendeel. De ophef is onnodig in deze fase, waarin we goed spelen en steeds beter in vorm komen.''

Met topschutter Kuijt (achttien doelpunten) in de ploeg wil Feyenoord zaterdag met winst op FC Groningen de derde plaats in de eredivisie zo goed als veilig stellen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.