Kristoffersen verslaat Hirscher op slalom

Henrik Kristoffersen heeft dinsdagavond de wereldbekerslalom bij kunstlicht in Madonna di Campiglio gewonnen. De 21-jarige Noorse skiër was in de eerste manche superieur en nam ten minste een volle seconde voorsprong op zijn naaste concurrenten. Die ruime marge gaf hij tijdens de tweede gang langs de poortjes, voor de late starters onder wat moeilijkere omstandigheden, niet meer weg.

Marcel Hirscher finishte als tweede, op 1,25 van Kristoffersen. De Oostenrijkse favoriet, met ook een Nederlands paspoort, werd bijna slachtoffer van 'aanval uit de lucht'. Op weg naar beneden plofte vlak achter hem een drone met camera op de sneeuwpiste in stukken uiteen. Hirscher merkte het bizarre incident achter zijn rug vermoedelijk niet eens, want hij ging onverminderd hard door. Maar niet snel genoeg om zijn Scandinavische rivaal nog te bedreigen. Wel bleef hij zijn landgenoot Marco Schwarz, die een goede tweede run had, voor.

In de algemene rangschikking nam Hirscher de eerste plaats weer over van de Noor Aksel Lund Svindal. Deze nestelde zich tijdelijk bovenaan door zijn tweede plaats in de omstreden parallel-reuzenslalom van maandag in Alta Badia. Het parcours daar was vooral geschikt voor de speed-skiërs en niet voor de technische specialisten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.