Kroaat voor onder de borden bij Donar

GRONINGEN De Kroatische routinier Drago Pasalic (32) komt komend basketbalseizoen de gelederen van Donar versterken. Hij tekent een éénjarig contract bij de landskampioen.

Pasalic (2.08 meter lang, 108 kilo zwaar) is een ervaren speler die zowel als center als als powerforward uit de voeten kan. Martin de Vries, bestuurslid technische zaken van Donar, ziet het helemaal zitten in de Kroaat. ,,Drago is een speler met kwaliteiten waar we al een tijdje naar op zoek waren. Hij heeft bij veel grote clubs in Europa gespeeld. Zijn ervaring zullen we zeker in de Champions League heel goed kunnen gebruiken. Daarnaast is het een veelzijdige, sterke speler die we op meerdere posities kunnen inzetten. Hij is een uitstekend rebounder, sterk onder de borden, maar beschikt ook over een prima schot, waardoor hij ook buiten de basket voor veel dreiging kan zorgen. Daarnaast is het een jongen met een goede wedstrijdmentaliteit die goed in de groep zal passen.’’

Pasalic heeft al een indrukwekkende loopbaan achter de rug. Hij speelde voor grote teams als Split, Ankara en Milaan. Het afgelopen seizoen speelde Drago bij KK Zadar in de Adriatic League en daarna bij het Poolse MKS Dabrowa Gornicza. Bij beide teams behoorde hij tot de startende vijf. Met Drago Pasalic heeft coach Erik Braal alvast zes spelers tot zijn beschikking. Jason Dourisseau, Bas Veenstra, Chase Fieler, Lance Jeter en jeugdspeler Tim Hoeve zijn de andere vijf.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.