Kroatië behoudt leiding na winst op IJsland

Kroatië is goed op weg zich te plaatsen voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. In een leeg stadion in Zagreb, wegens een straf na discriminerende spreekkoren van de fans, versloegen de Kroaten IJsland met 2-0. Beide doelpunten - de eerste na een kwartier, de tweede in blessuretijd - werden gemaakt door Marcelo Brozovic. De Kroaat Ivan Perisic incasseerde in de slotminuut met een volslagen overbodige overtreding nog rood.

In dezelfde groep I won Oekraïne moeizaam met 1-0 van Finland. De enige treffer kwam op naam van Artem Kravets en viel in de 24e minuut. De voor PSV uitkomende Oleksandr Zintsjenko werd na ruim een uur gewisseld.

Turkije won met 2-0 van Kosovo. Burak Yilmaz opende in de 51e minuut de score. Volkan Sen maakte vier minuten later de 2-0. FC Twente-aanvaller Enes Ünal en Feyenoorder Bilal Basaçikoglu moesten genoegen nemen met een plaats op de tribune.

Kroatië heeft tien punten uit vier duels. IJsland, dat de eerste nederlaag leed, blijft op zeven. Oekraïne heeft nu acht punten, Turkije heeft er vijf.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.