Kroatië op voorsprong in finale Daviscup

Marin Cilic heeft vrijdag de openingswedstrijd van de finale om de Daviscup gewonnen. De Kroatische tennisser pakte het eerste punt voor zijn land door de Argentijn Federico Delbonis in vijf sets te verslaan. De partij, die drieënhalf uur duurde, eindigde in 6-3 7-5 3-6 1-6 6-2.

Delbonis, de nummer 41 van de wereld, had de eerste twee sets weinig in te brengen tegen Cilic. In de derde set was de Argentijn, die vanaf de tribune werd aangemoedigd door onder anderen Diego Maradona, zijn zenuwen wel de baas en speelde hij solide tegen de mondiale nummer zes. Toen hij vervolgens ook de vierde set overtuigend won, leek een verrassing in de maak. Cilic was echter weer op tijd bij de les.

Juan Martin Del Potro kan Argentinië later op vrijdag weer op gelijke hoogte brengen door van Ivo Karlovic te winnen. De 37-jarige Karlovic was er al bij toen Kroatië in 2005 de Daviscup won. Het was de enige keer dat de Kroaten de finale bereikten en de trofee in handen kregen. Het Daviscupteam van Argentinië stond al vier keer eerder in de finale, in 1981, 2006, 2008 en 2011, maar wist de Daviscup nog nooit te winnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.