'Kromo' in oud pak naar 53,55 in finale

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft zondag bij de Swim Cup in Eindhoven de afsluitende 100 meter vrije slag gewonnen, maar overtuigend was het niet wat de olympisch kampioene liet zien. 'Kromo' tikte aan na 53,55 seconden, ruim drie tienden langzamer dan zaterdag in de halve finales (53,21). Toen zette ze mondiaal gezien de derde tijd van dit jaar neer, achter Sarah Sjöström en Cate Campbell die al onder de 53 seconden zijn gedoken.

Kromowidjojo had wel een verklaring voor haar ietwat teleurstellende tijd. Kort voor de finale scheurde haar nieuwe, snelle badpak bij het aantrekken. Omdat ze geen reserve-exemplaar had liggen, moest de 25-jarige Groningse een oud pak aantrekken. ,,Dat is geen excuus, maar het speelde wellicht in mijn hoofd wel mee'', zei Kromowidjojo.

Femke Heemskerk tikte in de finale als tweede aan in 53,98, Marrit Steenbergen werd derde met 54,43. Omgerekend naar punten leverde Kromowidjojo op de 100 vrij wel de beste prestatie van het vijfdaagse toernooi in Eindhoven. Dat was goed voor een cheque van 5000 euro.

Limiet

Sebastiaan Verschuren kreeg in de finale van de 200 vrij klop van Maarten Brzoskowski. De twintigjarige Brabander zegevierde in 1.47,17, net voor Verschuren (1.47,20). Brzoskowski bleef slechts twee tienden boven de olympische limiet van 1.46,98, waaraan Verschuren vorig jaar op de WK al voldeed. De jonge Brabander is op de 400 vrij wel verzekerd van een ticket naar Rio de Janeiro.

Joeri Verlinden won de 50 meter vlinderslag in 23,81, Maaike de Waard schreef de 50 rug op haar naam in 27,85.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.