Kromowidjojo: geen zorgen, absoluut niet

Geen zorgen, alles komt goed. Die boodschap gaf Ranomi Kromowidjojo zondagavond af naar het slotstuk van de Swim Cup in Eindhoven, de 100 meter vrije slag. De olympisch kampioene tikte daarin weliswaar als eerste aan, maar de tegenvallende tijd van 53,55 seconden deed wel wat wenkbrauwen fronsen.

,,Ik heb gecontroleerd, opbouwend gezwommen'', zei 'Kromo' zelf. ,,Ten opzichte van de halve finale ging dat veel beter.'' Toch lag haar tijd ruim boven de 53,21 waarmee ze zaterdag de nodige indruk had gemaakt. Het noodzakelijke wisselen van pak, waaruit ze was gescheurd bij het aantrekken, bood slechts een gedeeltelijke verklaring.

,,Ik had hier graag in de 52 seconden gezwommen, ook om aansluiting te vinden met de top drie van de wereld. Dat is helaas niet gelukt. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik beter kan dan vanavond. We hebben nog vier maanden te gaan en de Spelen doen altijd iets geks met mensen, met mij ook. Ik maak me absoluut geen zorgen. Hopelijk bewaar ik die 52'er voor de zomer. Dan moet het gebeuren.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.