Kromowidjojo vierde in finale 50 m vlinder

Ranomi Kromowidjojo had dinsdagavond bij de EK zwemmen langebaan in Londen vrede met haar vierde plaats in de finale van de 50 meter vlinderslag. ,,Het was een goede training, het was leuk om te racen'', liet de tweevoudig olympisch kampioene (50 en 100 meter vrij) opgewekt weten bij de NOS.

Kromowidjojo lag een kwartiertje eerder al in het Engelse water voor de halve finales van de 100 meter vrij. Evenals Femke Heemskerk (54,15 seconden) zegevierde de 25-jarige kopvrouw van Oranje in haar manche (54,44). ,,Het zal woensdag in de finale wel wat harder gaan'', besefte Kromowidjojo.

,,Ik heb een beetje ingehouden gezwommen, omdat ik ook in die finale op de vlinderslag nog in actie moest komen. Het was allemaal kort achter elkaar, ik had amper tijd om het zuur een beetje uit mijn lichaam te zwemmen. Maar dat hoorde bij de training: focus houden en snel herstellen.''

De Zweedse Sarah Sjöström, wereldrecordhoudster op dit nummer (24,43), prolongeerde haar Europese titel met een tijd van 24,99. Maaike de Waard eindigde op de zevende plek met een tijd van 26,18.

Joeri Verlinden eindigde op de zevende plaats in de finale van de 50 meter vlinder. Hij tikte aan in een tijd van 23,82. Het goud was voor Andrej Govorov uit Oekraïne (22,92).

Sebastiaan Verschuren en Maarten Brzoskowski plaatsten zich voor de finale van de 200 meter vrije slag. Verschuren won de eerste race in de halve eindstrijd met een tijd van 1.45,87. Daarmee zette hij de snelste tijd neer. Brzoskowski eindigde in dezelfde manche als vierde in 1.47,62.

Kira Toussaint (21) meldde zich wegens een schouderblessure af voor de series op woensdag van de 100 meter rugslag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.