Kruijswijk in selectie voor Rio, Gesink niet

Steven Kruijswijk is door bondscoach Johan Lammerts opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen. Robert Gesink hoort niet bij de ploeg, terwijl Rio voor hem een van de belangrijke doelen was dit jaar. Ook Wilco Kelderman is afgevallen.

Gesink, Kelderman en Kruijswijk reisden zeven maanden geleden nog met de bondscoach naar Rio om het parcours te verkennen.

Kruijswijk maakte afgelopen maand indruk in de Ronde van Italië. De Brabander begon met een riante voorsprong in het algemeen klassement aan de slotweek van de Giro. Door een val in een afdaling in de voorlaatste serieuze etappe verloor hij de roze leiderstrui en moest hij op de slotdag in Turijn genoegen nemen met de vierde plaats in de eindklassering.

Wegwedstrijd

Kruijswijk rijdt in Rio de Janeiro alleen de wegwedstrijd. De andere geselecteerden voor de wegrace zijn Bauke Mollema, Wout Poels en Tom Dumoulin. Dumoulin en Poels staan ook aan de start van de tijdrit.

De vier geselecteerde wielrenners hebben dit seizoen goede prestaties neergezet in wedstrijden vergelijkbaar met het olympisch wegparcours, aldus de bondscoach die oordeelt dat dit de sterkst mogelijke selectie is.

Tijdrit

Voor Dumoulin is de tijdrit in Rio het hoofddoel van het huidige seizoen. De Limburgse specialist mikt op olympisch goud.

De wegwedstrijd voor de mannen is op zaterdag 6 augustus en de tijdrit op woensdag 10 augustus.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.