Kruijswijk onderuit in afdaling Col d'Agnel

Onverwachte tegenslag voor wielrenner Steven Kruijswijk in de Ronde van Italië. De drager van de roze trui ging vrijdag in de negentiende etappe onderuit in de afaling van de Col d'Agnel, de hoogste berg van deze Giro. De Nederlander miste een bocht en ging in een sneeuwmuur over de kop. Hij verloor door die crash kostbare tijd.

Kruijswijk heeft in het klassement drie minuten voorsprong op de Colombiaan Esteban Chaves. Hij kon in de lange beklimming naar de top van de Franse alp makkelijk mee voorin.

Het duurde een tijdje voordat de 28-jarige renner van LottoNL-Jumbo na zijn crash weer op de fiets zat. Met een gehavende roze trui en bebloede elleboog vervolgde Kruijswijk zijn weg. Hij besloot verderop in de afdaling wel van fiets te wisselen.

Kruijswijk was niet de enige renner uit de top van het klassement die onderuit ging in de afdaling van de Col d'Agnel. De Rus Ilnoer Zakarin, vijfde in de rangschikking op 4.50 van de Nederlandse leider, crashte iets verderop en bleef een tijdje roerloos in de berm liggen. De fiets van Zakarin lag een heel eind verderop. Na behandeling door toegesnelde doktoren kon de Rus in ieder geval weer gaan zitten. Volgens de eerste, onbevestigde berichten heeft Zakarin een sleutelbeen gebroken. Voor hem is de Giro daarmee voorbij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.