Krumins-Kuijken snelste in Zevenheuvelenloop

Atlete Susan Krumins-Kuijken heeft zondag in haar woonplaats Nijmegen de internationale Zevenheuvelenloop gewonnen. De specialiste op de baan, die op de Olympische Spelen van Rio de finales van 5000 (achtste) en 10.000 meter (veertiende) liep, noteerde in de wegwedstrijd over 15 kilometer een tijd van 49.30 minuten. Ze bleef in onstuimig weer landgenote Jip Vastenburg meer dan een minuut voor (50.42).

Kuijken, die na Rio trouwde met de Australische atleet Andrew Krumins, deed voor de eerste keer mee aan de beroemde wegloop in haar geboortestad en ze maakte er meteen een memorabele van. Ze gaf de Zevenheuvelenloop na zestien jaar weer eens een Nederlandse winnares. Krumins is opvolgster van Carla Beurskens in 1990.

De Oegandees Joshua Cheptegei prolongeerde zijn titel bij de mannen. Hij won na een lange solo in 42.08 minuten. De Eritreeër Abrar Osman arriveerde als tweede in 43.04 en diens landgenoot Hiskel Teweide werd derde in 43.06. Beste Nederlander was Abdi Nageeye op de zesde plaats. De nummer elf van de olympische marathon in Rio klokte 43.45, iets boven zijn eigen Nederlands record.

De Zevenheuvelenloop kreeg in de aanloop afzeggingen van de Britse toploper Mo Farah en de Keniaanse marathontopper Wilson Kipsang.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.