Kupers neemt zijn tijd

Thijmen Kupers mag nog niet naar Rio. De specialist op de 800 meter slaagde er ook bij de FBK Games in Hengelo niet in de limiet voor de Olympische Spelen te slechten. Hij verkrampte in de laatste 100 meter en eindigde als derde in 1.46,27. Daarmee was Kupers nog een seconde te langzaam voor Rio.

Eerder deze maand liep hij een sterke race bij de Diamond League van Shanghai, maar ook toen bleef hij steken op ongeveer een seconde van de vereiste 1.45,20. ,,Ik ga weer wat harder trainen om mijn niveau op te krikken. Ik heb nog de tijd voor die limiet. Ik kies mijn moment'', zei hij na zijn race.

Aan de gangmaker van dienst lag het niet. Oud-Europees kampioen Bram Som legde de eerste ronde als 'haas' keurig af in iets meer dan 50 seconden. ,,Hij leverde me keurig af, en ik voelde me goed op 700 meter. Maar daarna viel ik stil en ik weet niet goed hoe dat kon gebeuren. Ik was niet eens heel erg met die tijd bezig, ik wilde graag winnen'', aldus Kupers, die achter de Keniaanse winnaar Kiplimo Tarbeiwilly (1,45,86) en de Braziliaan Lutimar Abreu Paes (1.46,04) finishte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.