Laatste kans Van Gaal op hoofdprijs

Coach Louis van Gaal speelt zaterdag op Wembley met Manchester United een cruciale wedstrijd. De 64-jarige trainer moet de finale van de FA Cup tegen Crystal Palace (aanvang: 18.30 uur) winnen om zijn toekomst bij de Engelse topclub niet helemaal te vergooien.

De voormalige bondscoach van Oranje eindigde in zijn tweede seizoen op de teleurstellende vijfde plek in de Premier League. Van Gaal wil graag zijn driejarige contract op Old Trafford uitdienen, maar als hij onverhoopt naast zijn eerste hoofdprijs met de 'Mancunians' grijpt, zal er van zijn toch al sterk afgenomen krediet bij het bestuur en bij de fans niet veel meer over zijn.

Van Gaal kan de derde Nederlandse trainer worden die de befaamde FA Cup in Engeland verovert. Ruud Gullit (met Chelsea in 1997) en Guus Hiddink (ook met Chelsea in 2009) gingen hem voor.

In Duitsland wil Bayern München trainer Pep Guardiola (naar Manchester City) zaterdag graag uitzwaaien met een triomf in de bekerfinale. Rivaal Borussia Dortmund is in Berlijn de tegenstander (aanvang: 20.00 uur). In Rome komen AC Milan en Juventus in de Italiaanse bekerfinale uit (aftrap 20.45 uur).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.