Laatste sprankje hoop verdwenen. Ook World Tennis Tour Haren sneuvelt door corona

Foto:. ANP

De Sportstroom World Tennis Tour Haren is voor dit jaar definitief van de baan. Het coronavirus haalt daarmee ook een streep door het enige proftennisevenement uit Groningen en Drenthe.

Het toernooi, dat van 24 tot 30 augustus stond gepland op de banen van TSH in Haren, krijgt vanwege de coronaperikelen geen vergunning van de gemeente Groningen.

Dat is logisch, omdat alle vergunningsplichtige evenementen tot 1 september niet door mogen gaan, maar toch hield de organisatie van WTT Haren een sprankje hoop. ,,Ook al omdat we net in die laatste week voor 1 september zitten,’‘ legt medeorganisator Martin Arends uit.

‘Het zit er gewoon niet in’

,,De KNLTB had nog hoop, en ook de Internationale Tennis Federatie had ons toernooi nog niet officieel geannuleerd. Maar we krijgen sowieso geen vergunning, zo is nu wel duidelijk. Het zit er gewoon niet in, ook vanwege andere redenen. Want als er nauwelijks gereisd mag worden, wordt het gewoon heel lastig om een internationaal tennistoernooi te organiseren. Het is niet anders, maar we zijn natuurlijk niet het enige evenement dat eruit ligt.’‘

Het toernooi, waarvan de tweede editie in 2019 werd gewonnen door het Nederlandse talent Jesper de Jong, zal komend seizoen wel weer gespeeld worden. Hoofdsponsor Sportstroom en alle andere betrokkenen hebben inmiddels toegezegd in 2021 weer van de partij te zullen zijn.

menu