Labyad loodst Utrecht naar winst tegen Sparta

FC Utrecht heeft aan de uitwedstrijd tegen Sparta drie punten overgehouden. Aan de hand van middenvelder Zakaria Labyad wisten de bezoekers met 3-1 te winnen op Spangen. Labyad tekende voor twee doelpunten, de andere uitblinker Gyrano Kerk maakte de derde Utrechtse goal. Aan de andere kant scoorde de Duitse aanvaller Nick Proschwitz zijn eerste in dienst van Sparta.

Op Het Kasteel was het snel 0-1. Sparta mocht nog wel de aftrap nemen maar 36 seconden later lag de bal al in het doel van Roy Kortsmit. Na een rush langs de rechterflank legde Kerk de bal klaar voor Labyad, die eenvoudig binnenschoot. Het is tot nu toe het snelste doelpunt dit seizoen in de eredivisie.

Sparta ging op zoek naar de gelijkmaker en die viel uiteindelijk tien minuten na rust. Bij een snelle counter kwam de thuisploeg eruit met vijf man en via Robert Mühren tikte Proschwitz eenvoudig binnen.

Dat was voor Utrecht het teken om weer aan te zetten onder aanvoering van Labyad. De middenvelder schoot twintig minuten voor tijd een vrije trap prachtig binnen. Vijf minuten later was de wedstrijd beslist. Sander van de Streek kopte de bal door en de rappe vleugelaanvaller Kerk maakte oog-in-oog met Kortsmit geen fout.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.