Lafeber bondscoach golfers

Maarten Lafeber treedt op 1 januari in dienst als bondscoach bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF). De 41-jarige golfer krijgt als opdracht mee zowel het amateur- als het topgolf in Nederland te verbeteren. Lafeber zal ook actief blijven in toernooien op de Challenge Tour en in beperkte mate op de Europese Tour.

Lafeber wordt verantwoordelijk voor het begeleiden van de coaches en de tourspelers en gaat inhoud geven aan het topgolfprogramma. ,,Ik ben trots en vereerd dat ik als bondscoach aan de slag mag gaan. Mijn streven is om, in samenwerking met alle betrokkenen, de golfsport in Nederland op een hoger peil te krijgen'', liet de Eindhovenaar dinsdag weten.

Lafeber gaat, zo meldt de golfbond, de komende maanden samen met manager topsport Niels Boysen een duidelijke visie en structuur bepalen. Ook zal hij zich intensief bezighouden met de begeleiding van een aantal Tourspelers en -speelsters en de selectiespelers bij de amateurs. ,,Het heeft tijd nodig, maar ons doel is binnen een aantal jaren structureel aansluiting te hebben bij de toplanden in Europa, zowel op het gebied van amateurgolf als op de diverse professionele Tours'', aldus NGF-directeur Jeroen Stevens.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.