Lammerts heeft WK-ploeg rond

Bondscoach Johan Lammerts heeft maandag zijn selectie voor de WK wielrennen in Qatar bekend gemaakt. Voor Tom Dumoulin en Jos van Emden is er een dubbelrol. Zij komen zowel uit op de individuele tijdrit (12 oktober) als de wegwedstrijd, die op 16 oktober wordt gehouden. Het vlakke parcours in het oliestaatje is in het voordeel van de sprinters. Lammerts selecteerde om die reden Dylan Groenewegen en Danny van Poppel. Ook Niki Terpstra worden, zeker als de koers bij hevige wind wordt verreden, kansen toegedicht.

Behalve dit drietal en de beide tijdrijders selecteerde Lammerts Dylan van Baarle, Koen de Kort, Sebastian Langeveld en Tom Leezer.

Vrouwen

Bij de vrouwen beschikt Lammerts over een ijzersterke selectie met tal van kanshebsters voor de regenboogtrui. Chantal Blaak, Kirsten Wild en drievoudig wereldkampioene op de weg Marianne Vos kunnen in Qatar op ondersteuning rekenen van Ellen van Dijk, Roxane Knetemann, Amy Pieters, Annemiek van Vleuten en olympisch kampioene Anna van der Breggen, voor wie het parcours niet selectief genoeg lijkt.

Van der Breggen behoort, net als Van Dijk en Van Vleuten, wel tot de titelkandidaten bij de individuele tijdrit die op 11 oktober wordt verreden. De wegwedstrijd voor de vrouwen is vier dagen later.

De talentcoaches Piet Kuijs en Frank Pennings wezen voor de beloftenkoers Cees Bol, Pascal Eenkhoorn, Fabio Jakobsen, Jan-Willem van Schip en Bram Welten aan. Eenkhoorn en Van Schip rijden ook de tijdrit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.