Lammerts neemt Boom mee naar Namen

Zoals verwacht heeft bondscoach Johan Lammerts Lars Boom opgenomen in de nationale selectie voor de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Namen van zondag. Voormalig wereldkampioen Boom wil deze winter in enkele crossen uitkomen en overweegt ook een optreden op het WK, eind januari in het Belgische Zolder. De 29-jarige Vlijmenaar nam voor het laatst in 2009 deel aan de wereldtitelstrijd. Toen werd hij, een jaar nadat hij de wereldtitel had veroverd, teleurstellend twintigste in Hoogerheide.

Boom richtte zich daarna volledig op de weg. Sinds het afgelopen jaar rijdt hij voor Astana dat geen probleem had met zijn wens tot winterse activiteiten in de modder. Zaterdag komt hij al in actie in de Scheldecross in Antwerpen. ,,Ik ben benieuwd hoe hij ervoor staat, zaterdag en zeker ook zondag'', zei Lammerts die als richtlijn hanteert dat een renner twee keer in de top zestien moet eindigen in een wereldbekercross om voor het WK in aanmerking te komen.

Lammerts kan daarbij op basis van andere criteria een renner selecteren. ,,Als iemand bijvoorbeeld een keer achtste is geworden en door pech in een andere wedstrijd de top zestien mist, heb ik nog de mogelijkheid hem aan te wijzen.'' Nederland heeft voor het WK liefst acht startbewijzen; zes reguliere en twee extra plaatsen dankzij de wereldtitel van Mathieu van der Poel en de Europese titel van Lars van der Haar.

Selecties

De selecties voor de wereldbekerwedstrijd van Namen:

Mannen: Thijs van Amerongen, Lars Boom, Twan van den Brand, Stan Godrie, Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel en Mathieu van der Poel.

Vrouwen: Manon Bakker, Sophie de Boer, Bianca van den Hoek, Thalita de Jong, Maud Kaptheijns, Sanne van Paassen, Esmée Oosterman en Sabrina Stultiens.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.