Langeler stopt als hoofd opleiding PSV

Art Langeler stopt aan het einde van het seizoen als hoofd opleiding bij PSV. De Zwolse oefenmeester heeft aan zijn club laten weten graag fulltime als trainer aan de slag te gaan, aldus de eredivisionist op zijn website. Zijn contract in Eindhoven loopt komende zomer af.

Langeler omschrijft zijn periode bij PSV als boeiend. ,,Ik werk er nog steeds met veel plezier, maar ik merk aan mezelf dat ik er weer aan toe ben om een club te gaan trainen.'' In een reactie laat technisch manager Marcel Brands weten het besluit van Langeler te respecteren. ,,Een eerlijk en helder verhaal, wij hebben er begrip voor.'' Brands is tevreden over het werk dat door de oefenmeester is verzet. ,,Het opleiden van toptalenten is een voortdurend proces, waarin we bij PSV veel tijd en geld investeren. We willen de ingeslagen weg voortzetten en hopen medio januari uitsluitsel te kunnen geven over de opvolging van Art.''

Langeler combineerde zijn baan bij PSV enige tijd met de functie van interim-bondscoach bij Jong Oranje. Daar volgde hij eind september Fred Grim op, die als assistent van bondscoach Danny Blind bij Oranje begon. Eerder deze maand stopte Langeler bij Jong Oranje. Bij PSV was hij sinds juli 2013 actief.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.