Leden Ajax unaniem achter bestuursraad

De leden van Ajax hebben zich donderdagavond unaniem achter de bestuursraad van de club geschaard. Alle 324 aanwezigen bij de algemene ledenvergadering van de club hebben het vertrouwen uitgesproken in voorzitter Hennie Henrichs, Cees Vervoorn, Dick Schoenaker, Tonnie Bruins Slot, Jan Buskermolen, Maarten Oldenhof en Ronald Pieloor.

Zo lijkt het dat Ajax misschien wel definitief breekt met Johan Cruijff, de ernstig zieke clubicoon die de bestuursraad verweet niet de zijde van Wim Jonk te hebben gekozen in zijn conflict met de leiding van de huidige koploper van de eredivisie. Uit onvrede over het gedwongen vertrek van de hoofd opleiding leverde de beroemdste Ajacied zijn rol als adviseur in.

In de aanloop naar de ledenvergadering liet Cruijff weten alsnog bereid te zijn zitting te nemen in een interim-bestuur als de bestuursraad zou vallen. Na een vergadering van zo'n drie uur kreeg het bestuur echter het volste vertrouwen van de aanwezige leden. Geen enkel lid stemde tegen. Sommigen, onder wie Tscheu La Ling, verlieten wel voortijdig de zaal. De vertrouweling van Cruijff had geen geloof meer in een goede afloop.

Henrichs sprak de hoop uit dat Cruijff zich bij Ajax betrokken blijft voelen. ,,Ik hoop dat hij hier altijd blijft komen'', zei hij. ,,Plan Cruijff blijft ook de leidraad bij Ajax.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.