Legia tegen Real voor straf zonder publiek

Legia Warschau moet het eerstvolgende thuisduel in de Champions League zonder publiek afwerken. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA donderdag beslist na misdragingen van het publiek in de Poolse hoofdstad in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Voor Legia is de straf extra vervelend omdat uitgerekend titelverdediger Real Madrid de tegenstander is.

Legia verloor het eerste duel in de Champions League dit seizoen op eigen veld van Dortmund met liefst 6-0. De UEFA had tal van onregelmatigheden gezien: vechtpartijtjes op de tribune, vuurwerk, voorwerpen die op het veld werden gegooid, een slechte organisatie, racistisch gedrag en geblokkeerde trappen. De club kreeg ook nog een boete van 80.000 euro.

Legia ontkende in een verklaring dat er antisemitische leuzen zijn geroepen, die mede tot de straf hebben geleid, en kondigde aan in beroep te gaan. De club heeft de schijn tegen met een reeks van straffen. Vorig jaar nog moest Legia in de Europa League het thuisduel met Ajax afwerken zonder publiek wegens eerdere ongeregeldheden. Ook toen was er racistisch gedrag geconstateerd. In 2007 leverden rellen de club een Europese schorsing van een jaar op.

Zo is de terugkeer van Legia na 21 jaar in de Champions League geen succes. Dinsdag verloor de ploeg in Portugal bij Sporting met 2-0. Nu volgt een uitwedstrijd tegen Real (18 oktober) waarna de Madrilenen op 2 november in een, normaal gesproken, leeg stadion in Warschau aantreden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.