Leicester City kan titel bij United veroveren

Leicester City kan zondag al kampioen van Engeland worden. De koploper verovert voor het eerst de titel als Manchester United op Old Trafford wordt verslagen.

Leicester City kwam maandagavond zelf niet in actie, maar zag de belangrijkste concurrent Tottenham Hotspur twee kostbare punten verliezen tegen West Bromwich Albion (1-1). Drie wedstrijden voor het einde van de competitie is het verschil tussen de lijstaanvoerder en de voornaamste belager zeven punten. Craig Dawson van WBA speelde een opvallende rol in het duel. Hij werkte de bal eerst in eigen doel en kopte vervolgens de gelijkmaker binnen.

Tottenham Hotspur domineerde het grootste deel van de wedstrijd, maar verzuimde voor de gelijkmaker verder afstand te nemen. De thuisploeg raakte twee keer de paal en eenmaal de lat. Leicester City sluit het seizoen af met wedstrijden tegen United, Everton en Chelsea. Tottenham Hotspur stuit komende maandag op Chelsea en speelt ook nog tegen Southampton en Newcastle United.

Leicester City streed vorig seizoen lang tegen degradatie, maar verrast in de huidige voetbaljaargang vooralsnog alle traditionele titelkandidaten in de Premier League. Uitgerekend in het Theatre of Dreams van United kan zondag een prachtige droom uitkomen, besefte ook aanvaller Harry Kane van Tottenham Hotspur na het teleurstellende gelijkspel van zijn ploeg tegen West Bromwich Albion. ,,We moeten hopen dat United ons een dienst bewijst'', zei hij. ,,Maar dat hebben we zelf niet meer in eigen hand. We moeten afwachten en hopen dat we kunnen blijven strijden voor de titel.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.