Leicester nu al zeker van Champions League

Wat er ook gebeurt in de rest van het seizoen in de Premier League, Leicester City doet mee aan de Champions League. De verrassende koploper kan door de 3-0 zege van Tottenham Hotspur op Louis van Gaals Manchester United niet meer buiten de top vier eindigen. Belangrijker is echter de lonkende titel voor de 'Foxes'. Leicester won zondag op bezoek bij Sunderland met 2-0 en de voorsprong op de Spurs blijft zeven punten. Beide ploegen spelen dit seizoen nog vijf keer.

Sunderland blijft door de nederlaag in de degradatieproblemen. Crystal Palace won dit weekeinde de degradatietopper van Norwich City (1-0) en lijkt veilig met een gat van tien punten naar nummer achttien Sunderland. Newcastle United en Aston Villa staan daar nog onder. Villa heeft vijftien punten achterstand op nummer zeventien Norwich en speelt nog vijf wedstrijden. De ploeg uit Birmingham kan dan ook volgend weekeinde al degraderen.

De hoop op de titel is voor Arsenal na dit weekeinde ook verkeken. De Gunners wisten op bezoek bij West Ham United niet te winnen: 3-3. Arsenal blijft derde. Manchester City won met 2-1 van West Bromwich Albion en staat vierde. Het verschil met nummer vijf United bedraagt vier punten. West Ham zit op het vinkentouw met een punt minder dan Van Gaals ploeg en ook Southampton is nog in de race voor Europees voetbal na een 3-1 overwinning op Newcastle United.

Southampton moet nog wel omkijken naar Liverpool. De ploeg van trainer Jürgen Klopp was met 4-1 Stoke City de baas en klom over die ploeg heen naar de achtste positie. Liverpool heeft twee punten minder dan Southampton, maar speelde twee wedstrijden minder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.